PELERINAJ ÎN ISRAEL ȘI IORDANIA, 30 august – 6 septembrie 2018

 

Cu zbor direct Timișoara – Tel Aviv și retur.

Ziua 1 – Joi, 30.08.2018

Zbor Timișoara – Tel Aviv (6:00 – 9:05). Deplasare la Muntele Tabor și închinare în Biserica Ortodoxă „Schimbarea la Față”. Urmează închinarea în Biserica Sf. Gavriil (cu Izvorul Sf. Fecioare Maria) din Nazareth. Cazare și cină în Nazareth/Tiberias.

Ziua 2 – Vineri, 31.08.2018

Mic dejun, închinare în Biserica Ortodoxă din Cana Galileii, apoi vizitarea ruinelor din Capernaum și închinare in Biserica Ortodoxa din Capernaum,  după care se merge la Tabgha – Biserica ce amintește de minunea înmulțirii pâinilor si peștilor. Croazieră pe Marea Galileii (este opțional și costă 10 dolari de persoană). Cazare si cină în Nazareth/Tiberias.

Ziua 3 – Sâmbătă, 01.09.2018

Mic dejun. Deplasare la deplasare la Muntele Fericirilor,  apoi la Ben She”an (Decapolis), trecând din Israel în Iordania. Ne îndreptam spre Amman, capitala Iordaniei, numita în antichitate Philadelphia. Cazare şi cină la hotel în Amman.   

Ziua 4 – Duminică, 02.09.2018

Mic dejun. Deplasare la Petra. Vizitarea extraordinarei capitale a nabateenilor,  inclusă prin vot universal în anul 2007 în rândul celor 7 minuni ale lumi antice si moderne (mergem pe jos aproximativ 4 km). Trecem peste Valea lui Moise, revenind la Amman. Cazare şi cină în Amman.

Ziua 5 – Luni, 03.09.2018

Mic dejun. Ne deplasăm la Madaba, pentru a ne închina în Biserica Ortodoxa Sf.Gheorghe, cuprinzând un mare mozaic cu cea mai veche harta a pelerinajului în Țara Sfântă. Apoi vom vizita Muntele Nebo de unde Moise a văzut Pământul Făgăduinței. Trecem granița în Israel, apoi vizităm Biserica Nașterii Domnului din Bethleem, ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos și icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului ”Betleemita”. Cazare și cină în Bethleem.

  

Ziua 6 – Marți, 04.09.2018

   Mic dejun, deplasare la Hozeva și închinare în Biserica ce adăpostește Moaștele Sf. Ioan Iacob Hozevitul, apoi și intrare la râul Iordan, într-un loc special amenajat. Urmează Muntele Măslinilor, unde vizităm Mănăstirea Ortodoxă a Înalțării Domnului, Biserica Națiunilor din Grădina Ghetsimani, Biserica ce adăpostește Mormântul Maicii Domnului și icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului ”Ierusalimitissa”. Cazare și cină în Bethleem.

Ziua 7 – Miercuri, 05.09.2018

Mic dejun, apoi ne îndreptăm spre Nablus (vechea cetate Sichem), unde ne vom închina la Biserica Ortodoxă ce adăpostește Fântâna lui Iacov și moaștele Sf. Mc. Filumen. Ne deplasăm la Ierusalim și parcurgem Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sfintei Învieri, unde ne închinăm la: Golgota, Piatra Ungerii, Sfântul Mormânt, locul unde s-a aflat Sfânta Cruce. Cazare și cină în Bethleem.

Ziua 8 – Joi, 06.09.2018

Mic dejun, întoarcere cu zbor Tel Aviv – Timișoara de la 10:05.

Preț:  835 euro (inclusiv tips pentru ghid, șofer și personal hotelier).

 

Comments are closed.