Pelerinaj insula Aegina, Sfântul Nectarie

6 noiembrie   Timisoara dimineata devreme.Tranzit. Sosire si cazare in Paralia.

7 noiembrie  Mic dejun. Plecare spre Thessaloniki, cel mai mare si mai frumos oras al Macedoniei – loc in care vom vedea Biserica Sf. Dumitru ,Sf Sofia, Sf Grigore Palama  , Statuile lui Alexandru Macedon si a tatalui sau Filip al II-lea , creatorul armatei cu care fiul sau a cucerit lumea ., Arcul lui Galerius, Rotonda, Turnul Alb, Agora, Portul si faleza cu strada Nikis, Vechile ziduri de aparare bizantine, etc. Vizita la Manastirea de la Suroti si in functie de timp vizita la manastirea Sf Anastasia. Retur la Paralia. Timp liber.

 8 noiembrie Mic dejun.Plecare spre  Meteora.  Poposim in Valea Tembi , la Schitul Sf Paraskevi . La Kalambaka, relieful zonei , de o frumusete deosebita se imbina extraordinar cu atmosfera creata aici de  vechile manastiri construite cu sacrificii uriase in varfurile stancilor si astfe ia nastere un fenomen unic in lume . Vizite la Manastirile Marele Meteor, Sf Varlaam sau Sf Stefan.  Plecare spre Atena. Sosire si cazare in Atena .

9 noiembrie  Mic dejun dimineata devreme. Pornim spre portul Pireu . Traversam marea cu feribotul spre  Insula Aegina pentru participare la Slujba de ziua Hramului Bisericii Sf. Nectarie. Timp liber in orasul port Aegina.  Revenim in Atena si facem un tur de oras  pentru a vedea Parlamentul, Templul lui Zeus, Stadionul Olympic, Academia, Biblioteca, Universitatea, pietele Omonia si Syntagma, Platul Zappion, Arcul lui Adrian, si pe langa celelalte  unica Acropolis , edificiu ce a fost ridicat pentru eternitate….  Aici pot fi vazute Propileele, Templul Atenei, Parthenonul,   Erechteionul si Cariatidele . Admiram Atena din cele mai frumos punct al ei-  Areopagul, locul in care Sf. Pavel a facut prima minune in Atena.. Coboram apoi la poalele Areopagului si ne indreptam spre Mitropolie.  Timp liber pentru cina  in cartierele traditionale ale orasului: Plaka si Monastiraki. Cazare in Atena.


10 noiembrie  Mic dejun. Vizita la Manastirea Sf Efrem cel Nou din Nea Makri  si apoi pornim spre insula Evia.  Popas la Manastirea Sf Ioan Rusu din Prokopi. Trecem din nou pe continent si vedem Manastirea Kato Xenia. Seara ajungem in Paralia  Cazare

11 noiembrie  Mic dejun.  Plecare spre tara.  Vizita la Manastirea Rila , una dintre cele mai frumoase si mai vechi manastiri din Bulgaria. Sosire in tara seara tarziu .


Pret : 250 euro + 250 lei

 

           Pretul include:

  •      transport cu autocar climatizat
  •      5 cazari  cu mic dejun
  •      Ferry spre Aegina si retur, ferry din Evia
  •      Asistenta religioasa ( preot )

    Pretul nu include:
  • taxe intrari obiective turistice
  • asigurarea medicala
  • alte excursii optionale


Comments are closed.