2012 – Pelerinaj la Sf. IOAN RUSU – GRECIA (23 – 28 MAI 2012)

ZIUA 1, miercuri, 23 mai

Plecare din Bucuresti ora 06.30 din Dealul Patriarhiei, pe ruta Giurgiu – Ruse – Sofia. Vizita la Manastirea Rila – Kulata – Promahonas – Serres cazare hotel.

ZIUA 2, joi, 24 mai

Mic dejun. mic dejun. Sosire în Salonic. Tur pietonal de oraş: Biserica Sf. Dimitrie, unde se află moaştele Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir, Biserica Sf. Gheorghe – Rotonda, cea mai veche biserica creştină din Grecia, Biserica Sf. Sofia, unde se află moaştele Sf. Vasile cel Nou, Mitropolia, moastele Sf. Grigorie Palama, Turnul Alb. Plecare spre Kalambaka cu vizitarea Bisericii Sf. Paraschevi  din valea Tempi (izvor cu apă tămăduitoare pentru ochi şi sfintele moaşte ale Sf. Paraschevi). Cazare hotel în Kalambaka.

ZIUA 3, vineri, 25 mai

Mic dejun. Vizită la Complexului Monastic Meteora – mănăstirile: Marea Meteora, Varlaam, Sf. Ştefan. Plecare spre Atena. Mănăstirea Kato Xenia (loc unde se află o parte din Brâul Maicii Domnului). Cazare si cina în Atena.

ZIUA 4, sambata, 26 mai

Mic dejun. Se vizitează Acropole (loc în apropiere căruia a predicat Sf. Apostol Pavel). Deplasare în Insula Egina, vizită la Biserica Sf. Nectarie loc unde se afla moaştele Sf. Nectarie. Cazare si cina în Atena.

 ZIUA 5, duminica, 27 mai

Mic dejun. Plecare spre Evia, sosire la Biserica Sf. Ioan Rusu, unde se află moaştele Sf. Ioan Rusu, participare la PROCESIUNEA DESFĂŞURATĂ CU OCAZIA ZILEI SF. IOAN RUSU. Plecare spre Paralia Katerini. În situaţia în care timpul permite, se va opri la Mănăstirea Cuv. David (loc unde se află moaştele Cuviosului David). Cazare si cina în Paralia Katerini.

ZIUA 6, luni, 28 mai

Mic dejun. Plecare spre România, sosire în Bucuresti in jurul orelor 21.00.

TARIF : 310 euro / pers.  grup de 40 persoane

Supliment single: 65 euro

SERVICII INCLUSE:

  • transport cu autocarul 3 stele ( aer conditionat, tv, video )
  • 5 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri 2 şi 3* în camere duble, clasificare locală, 3 cine si 5 mic dejun
  • însoţitor de grup, preot/ teolog
  • croaziera în Insula Egina
  • Ferry boat Glifa (Insula Evia)

 

TARIFUL  NU INCLUDE:

  • intrările la obiectivele turistice (aproximativ 2 euro la fiecare mănăstire din Complexul Meteora şi 12 euro la Acropole)
  • asigurarea medicală

Acte necesare: Carte de Identitate sau paşaport valabil minim 6 luni de la întoarcerea în ţară

PENTRU ÎNSCRIERE: AVANS MINIM 150 EURO/PERS.

NOTĂ

ü  Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

ü  Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.

ü  Categoria hotelurilor este cea oficială pentru Grecia.

ü  Stabilirea locurilor in autocar se face de catre agentie cu 24 ore inainte de plecare, in functie data achitarii avansului si semnarii contractului.

Adauga un comentariu